Strelec zo strednej školy v Grasse začal hovoriť: Polícia zatla ďalšiu osobu

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 13:22 • 2 min
Strelec zo strednej školy v Grasse začal hovoriť: Polícia zatla ďalšiu osobu

PARÍŽ - Francúzska polícia, ktorá vyšetruje štvrtkovú streľbu na strednej škole v meste Grasse, dnes zatkla a vzala do väzby brata páchateľovho blízkeho priateľa.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes francúzska televízia BFMTV. Toto zatknutie je v prípade už druhé v poradí a došlo k nemu po tom, ako páchateľ, ktorý sa polícii vzdal, "začal počas výsluchov hovoriť," dodal pre BFMTV nemenovaný policajný zdroj.

 

K útoku došlo vo štvrtok okolo poludnia v budove Lýcea Alexisa de Tocqueville, kde 17-ročný študent školy vyzbrojený puškou, pištoľou a dvoma ručnými granátmi postrelil riaditeľa školy a štyroch spolužiakov. Páchateľa polícia zadržala. Zranené osoby sú ešte stále v nemocnici. Ostatné osoby s ľahšími zraneniami prepustili ešte vo štvrtok. Tri osoby sa podrobili terapii, pretože streľba v škole u nich vyvolala "emocionálny šok".

 

Spravodajský portál France Info dnes napísal, že zbrane použité pri útoku patrili páchateľovmu starému otcovi. Podľa francúzskych médií mladík na sociálnych sieťach sledoval záznamy masovej streľby. Prefektúra kraja Alpes-Maritimes dnes oznámila, že vyučovanie v lýceu Alexisa de Tocqueville sa obnoví na budúci pondelok. Dnes sú brány školy otvorené pre všetky osoby, ktoré v súvislosti so štvrtkovými udalosťami potrebujú pomoc psychológov.

 

K najnovšej streľbe došlo v čase pokračujúceho výnimočného stavu vo Francúzsku vyhláseného po teroristických útokoch z uplynulých rokov, ktoré sa odohrali v Paríži a Nice, vzdialenom od Grasse približne 40 kilometrov.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona