Francúzska polícia zatkla troch podozrivých v kauze vraždy policajtov z júna

NETKY.SK • 7 December 2016, 14:51 • 2 min
Francúzska polícia zatkla troch podozrivých v kauze vraždy policajtov z júna

PARÍŽ - Francúzska polícia zatkla troch mužov, ktorí sú podozriví v súvislosti s vraždou dvojice zamestnancov polície z júna tohto roku. Vraždu v obci Magnanville v Parížskej oblasti spáchal muž, ktorý prisahal vernosť extrémistickej organizácii islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Úrad parížskeho prokurátora dnes informoval, že troch mužov vo veku 22, 25 a 39 rokov zadržali uplynulý pondelok pre podozrenie, že boli v spojení s útočníkom z Magnanville, Larossim Abballom, ktorého polícia zastrelila v deň útoku. Podľa francúzskych úradov sa dvaja zo zadržaných hlásia k radikálnemu islamu.

 

Abballa, 25-ročný francúzsky občan, 13. júna tohto roku v obci Magnanville ležiacej 60 kilometrov severozápadne od Paríža na smrť dobodal policajného dôstojníka Jeana-Baptista Salvainga a jeho družku Jessicu Schneiderovú, ktorá pracovala na polícii ako úradníčka. Útok sa odohral v ich dome, kde sa útočník zabarikádoval. Proti Abballovi zasahovala elitná policajná jednotka. Útočníka zastrelila a z domu zachránila trojročného syna zavraždeného páru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies