Francúzska polícia zatkla šesť členov teroristickej bunky

NETKY.SK • 25 Jún 2013, 09:13 • 2 min
Francúzska polícia zatkla šesť členov teroristickej bunky

PARÍŽ - Francúzska polícia zadržala v pondelok v noci šesť podozrivých členov radikálnej islamskej bunky, ktorí plánovali teroristické útoky na francúzskej pôde.

slovakia

left justify in out

Podozrivých vo veku 22 až 38 rokov, ktorí majú všetci kriminálnu minulosť, zatkla protiteroristická jednotka na predmestí Paríža Levallois. Medzi zadržanými je muž z Beninu, Komorských ostrovov a štyria Francúzi. Podozriví už podľa polície majú na svedomí niekoľko bankových lúpeží vrátane aprílového prepadu Banque Postale v meste Seine-et-Marne. Vyšetrovatelia tvrdia, že muži chceli uskutočniť "útoky proti známym osobám verejného života". Polícia ich môže zdržiavať 96 hodín bez obvinení.

Francúzskej polícii sa podarilo rozbiť ďalšiu islamistickú bunku aj minulý rok v októbri. Jej členovia boli podozriví z granátového útoku na židovskom cintoríne v Paríži. Podľa prokuratúru išlo o jednu z najnebezpečnejších domácich teroristických buniek vo Francúzsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies