Francúzska polícia zatkla na ME vyše tisíc ľudí, 600 z nich zadržiava

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 13:54 • 2 min
Francúzska polícia zatkla na ME vyše tisíc ľudí, 600 z nich zadržiava

BRUSEL - Francúzska polícia zadržala v priebehu doterajších zápasov na majstrovstvách Európy vo futbale, ktoré začali 10. júna, viac ako 1000 ľudí. Oznámil francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov, v rozhovore, ktorý v pondelok zverejnil denník La Provence z Marseille, z uvedeného počtu zadržaných 600 zostalo v zadržiavacej väzbe a 54 osôb už odsúdili.

 

Francúzsky minister vnútra tiež zdôraznil, že prednostovia miest, kde sa konali futbalové zápasy, rozhodli o vyhostení z krajiny 34 ľudí. Ide predovšetkým o fanúšikov, ktorí sa zapojili do násilných stretov v Marseille z 11. júna, krátko pred zápasom medzi Anglickom a Ruskom.

 

Cazeneuve pri tejto príležitosti pripomenul, že v krajine bolo pre zaistenie bezpečnosti počas EURO 2016 zmobilizovaných okolo 90.000 ľudí, vrátane 72.000 policajtov a žandárov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies