Francúzska polícia zadržala štyri osoby podozrivé z väzieb na parížske útoky

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 15:05 • 2 min
Francúzska polícia zadržala štyri osoby podozrivé z väzieb na parížske útoky

PARÍŽ - Štyria ľudia vrátane policajtky skončili vo väzbe vzhľadom na podozrenie z prepojenia na tragické útoky, ktoré sa odohrali začiatkom januára v Paríži. Informáciu priniesla dnes agentúra AP s odvolaním sa na francúzsku políciu a bezpečnostné zdroje.

slovakia

left justify in out

Dva bezpečnostné zdroje, ktoré chceli zostať v anonymite, uviedli, že jeden zo zadržaných mužov bol napojený na Amedyho Coulibalyho, ozbrojenca, ktorý 8. januára zabil na ulici policajtku a o deň neskôr po rukojemníckej dráme v parížskom obchode s kóšer potravinami aj štyroch ďalších ľudí. Útočníka napokon zastrelili bezpečnostné zložky.

 

Vo väzbe skončila aj priateľka podozrivého, ktorá pracuje ako policajtka. Úrady však neposkytli bližšie informácie o ďalších dvoch zadržaných osobách.

 

S januárovými útokmi v Paríži nebol doteraz spájaný nik okrem troch mŕtvych islamských radikálov, ktorí vraždili v redakcii ľavicového týždenníka Charlie Hebdo a následne aj na trhu s kóšer potravinami.

Januárové útoky v Paríži si vyžiadali 20 obetí vrátane ozbrojencov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona