Francúzska polícia zadržala šesť osôb v kauze vraždy policajtov v Magnanville

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 06:24 • 2 min
Francúzska polícia zadržala šesť osôb v kauze vraždy policajtov v Magnanville

PARÍŽ - Francúzska polícia zadržala v pondelok šesť osôb, aby ich mohla vypočuť v súvislosti s prípadom vraždy dvoch policajtov z roku 2016.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na zdroj z prostredia francúzskej justície o tom informovala agentúra Reuters. Medzi osobami predvedenými na výsluch sú aj príslušníčka polície a jej dcéra. V júni 2016 ubodal 25-ročný francúzsky občan Larossi Abballa na smrť policajného dôstojníka Jeana-Baptista Salvainga a jeho družku Jessicu Schneiderovú, ktorá pracovala na polícii ako úradníčka.

 

Útok sa odohral v obci Magnanville, ležiacej 60 kilometrov severozápadne od Paríža. Páchateľ sa zabarikádoval v dome policajného páru. Proti Abballovi, ktorý prisahal vernosť extrémistickej organizácii islamský štát (IS), zasahovala elitná policajná jednotka. Zastrelila ho a z domu zachránila trojročného syna zavraždeného páru.

 

V súvislosti s prípadom polícia v pondelok zadržala tri ženy a troch mužov vrátane zmienenej policajtky a jej dcéry, pričom chce určiť, akú úlohu zohrávali v Abballovom útoku. Túto policajtku vypočúvali už v roku 2016 po tom, ako vo svojom dome na žiadosť svojej dcéry poskytla útočisko mladej žene, ktorú polícia monitorovala pre podozrenie z islamistickej radikalizácie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies