Francúzska polícia zadržala dvoch radikálov, ktorí pripravovali teroristický útok

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 13:31 • 2 min
Francúzska polícia zadržala dvoch radikálov, ktorí pripravovali teroristický útok

PARÍŽ - Francúzska polícia zadržala dvoch radikálov, ktorí sú podozriví, že v najbližšej budúcnosti mali v úmysle spáchať vo Francúzsku teroristický útok. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie francúzskeho ministerstva vnútra.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Minister vnútra Matthias Fekl na tlačovej konferencii podľa agentúry DPA uviedol, že obaja podozriví boli zadržaní v juhofrancúzskom meste Marseille.

Obe osoby údajne plánovali v nadchádzajúcich dňoch, keď sa Francúzsko pripravuje na nedeľné prezidentské voľby, uskutočniť na bližšie neurčenom mieste teroristický útok.

"Títo dvaja muži s francúzskym občianstvom, narodení v roku 1987 a 1993, plánovali nadchádzajúcich dňoch spáchať na francúzskej pôde útok," uviedol Fekl.

"Chcel by som poznamenať, že niekoľko dní pred dôležitými voľbami sme vykonali všetko pre to, aby bola v tento - pre našu demokraciu a republiku tak významný - deň zaistená bezpečnosť," dodal francúzsky minister vnútra.

Prácu francúzskych bezpečnostných síl vyzdvihol dnes aj prezident Francois Hollande, ktorý povedal, že "odviedli kus vynikajúcej práce, ktorá "nám umožnila zadržať dvoch ľudí, aby súdy a polícia mohli zistiť, čo presne plánovali".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies