Francúzska polícia zadržala dvoch podozrivých z napomáhania teroritovi na letisku Orly

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 18:03 • 2 min
Francúzska polícia zadržala dvoch podozrivých z napomáhania teroritovi na letisku Orly

PARÍŽ - Francúzska polícia zadržala dvoch mužov, ktorých podozrieva, že zohrali úlohu pri zabezpečení zbrane pre islamského extrémistu Ziyeda Bena Belgacema, ktorý v sobotu zaútočil na hliadku vojakov na parížskom letisku Orly. Pre tlačovú agentúru DPA to dnes potvrdili justičné zdroje z francúzskej metropoly.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa informácií tamojších médií zadržaní muži vo veku 30 a 43 rokov nepatria medzi islamistov. Už počas víkendu zadržali troch príbuzných útočníka, ktorých však neskôr prepustili na slobodu.

Vyšetrovatelia nevylučujú, že extrémista, ktorého zlikvidovali kolegovia prepadnutej vojačky, plánoval džihadisticky motivovaný útok.

 

VIDEO z letiska Orly: Útočník vojačku prekvapil - napadol ju odzadu

 

 

Celý incident trval necelé tri minúty. Na letisku nikto neutrpel zranenia. Belgacem má vraj bohatý trestný register. Už v sobotu pred útokom na vojačku na letisku strieľal na príslušníkov dopravnej polície, ktorí ho zastavili kvôli porušeniu dopravných predpisov.

 

Pri súdnej pitve vyšlo najavo, že v mužovej krvi sa nachádzali stopy kokaínu a hašišu. V čase smrti mal takisto v krvi alkohol v množstve 0,93 gramu na liter, čo je takmer dvojnásobok najvyššej hodnoty, ktorá je vo Francúzsku prípustná pri riadení motorového vozidla.

 

Francúzsky premiér Bernard Cazeneuve v Paríži vyhlásil, že od začiatku roka sa podarilo v krajine galského kohúta prekaziť päť teroristických útokov, vlani sa to podarilo za celý rok v 17 prípadoch. Podrobnosti však predseda francúzskej vlády neuviedol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona