Francúzska polícia zabránila teroristickému útoku v meste Orleans

NETKY.SK • 22 December 2015, 18:41 • 2 min
Francúzska polícia zabránila teroristickému útoku v meste Orleans

TOULOUSE - Francúzska polícia zabránila dvojici mužov vykonať útok na policajný a armádny personál v meste Orleans v centrálnej časti krajiny.

slovakia

left justify in out

Oznámil to dnes francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve, ktorého citovala agentúra Reuters.

 

Dvojicu Francúzov vo veku 20 a 24 rokov úrady zadržali a podrobili vypočúvaniu. Predpokladá sa, že muži boli v kontakte s ďalším krajanom, ktorý sa má momentálne nachádzať v Sýrii. Daná osoba je podozrivá zo zosnovania tohto plánu.

 

Podľa ministra sa príslušným francúzskym úradom podarilo za tento rok zabrániť desiatim teroristickým činom. Francúzsko zažilo v novembri najhorší teroristický útok, keď islamskí fanatici v uliciach Paríža zavraždili 130 ľudí.

 

Francúzskym vyšetrovateľom sa podarilo s určitosťou identifikovať šiestich členov troch trojčlenných kománd, ktoré útočili v blízkosti národného štadióna Stade de France na predmestí Saint-Denis, v klube Bataclan a na ľudí sediacich na terasách niekoľkých barov a reštaurácií v 10. a 11. parížskom obvode. Ide o piatich Francúzov, z ktorých väčšina istý čas žila v Sýrii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona