Francúzska polícia vykonala domovú prehliadku u Le Pena

NETKY.SK • 4 November 2015, 16:56 • 2 min
Francúzska polícia vykonala domovú prehliadku u Le Pena

PARÍŽ - Francúzska polícia a vyšetrovatelia vykonali dnes raziu v dome zakladateľa krajne pravicovej strany Národný front (FN) Jeana-Marieho Le Pena so zámerom nájsť dôkazy o údajných daňových únikoch prostredníctvom bankových účtov.

slovakia

left justify in out

Le Pen (87), ktorý je momentálne mimo územia Francúzska, však kategoricky odmietol akékoľvek previnenie. Podľa francúzskych médií politik disponuje tajným účtom vo Švajčiarsku, ktorý spravuje jeho spoločník. "Som ohromený a nazlostený. Neviem, čo zdôvodňuje takýto krok," uviedol Le Pen.

 

Úrady v rámci rovnakého vyšetrovania vykonali domové prehliadky aj u Le Penovho súčasného i bývalého asistenta, potvrdil zdroj z prostredia francúzskej justície. Le Pena vylúčili tento rok z FN po tom, ako sa dostal do rozporu so svojou dcérou Marine Le Penovou, ktorá sa stala predsedníčkou tejto kontroverznej strany.

 

Razia bola jednou z viacerých operácií, ktoré tento týždeň vyvolali rozhorčenie politikov voči nezávislým súdnym vyšetrovateľom. Bývalý francúzsky prezident Nicolas Sarkozy uviedol, že krajina by mala radšej investovať prostriedky do monitorovania potenciálnych teroristov než politikov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies