Francúzska polícia pozná strelca z predmestia Paríža, bol v kontakte s Kouachiovcami

NETKY.SK • 9 Január 2015, 12:26 • 2 min
Francúzska polícia pozná strelca z predmestia Paríža, bol v kontakte s Kouachiovcami

PARÍŽ - Francúzska polícia identifikovala páchateľa streľby, ku ktorej došlo vo štvrtok na juhoparížskom predmestí Montrouge. O život pri nej prišla jedna policajtka a jej kolega utrpel vážne zranenia.

slovakia

left justify in out

Ako spresnila rozhlasová stanica RTL, polícia okrem toho v súvislosti s týmto prípadom zadržala a na výsluch predviedla dve osoby z blízkeho okolia podozrivého. 

 

Minister vnútra Bernard Cazeneuve dnes bez bližších podrobností uviedol, že vyšetrovanie tohto prípadu pokročilo. Podľa francúzskych médií strelec s Montrouge bol v kontakte so Chérifom a Saidom Kouachiovcami, ktorí sú podozriví zo stredajšieho útoku na redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo.      

 

Útok na redakciu i streľba v Montrouge vyvolali vo Francúzsku šok a veľké obavy o bezpečnosť radových občanov, ktorí sa však napriek tomu schádzajú na zhromaždeniach na podporu novinárov, slobody tlače, hodnôt Francúzskej republiky a proti násiliu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona