Francúzska polícia podnikla raziu v kanceláriách Národného frontu

NETKY.SK • 21 Február 2017, 08:09 • 2 min
Francúzska polícia podnikla raziu v kanceláriách Národného frontu

PARÍŽ - Kancelárie francúzskej krajne pravicovej strany Národný front (FN) dnes prehľadali vyšetrovatelia v súvislosti s obvineniami, že zneužila financie Európskeho parlamentu (EP). Informovala o tom samotná strana.

slovakia

left justify in out

Razia nasledovala tri dni po tom, čo Európsky úrad na boj proti podvodom (OLAF) oznámil, že líderka FN Marine Le Penová - v súčasnosti uchádzačka o prezidentskú funkciu - odovzdala falošnú zamestnaneckú zmluvu pre údajnú poslaneckú asistentku.

 

Je to už druhýkrát, čo vyšetrovatelia prehľadali kancelárie FN v súvislosti s tvrdeniami, že strana čerpala peniaze na poslaneckých asistentov EP, ktorí však v skutočnosti nepracovali pre europoslancov.

 

Národný front vyhlásil, že dnešný zásah len dokazuje, že skoršia razia spred roka bola bezvýsledná a celá akcia má poškodiť prezidentskú kampaň Le Penovej.

 

Tento mesiac už skôr Le Penová zmeškala konečný termín, ktorý jej určil EP pre prvú splátku z celkovej sumy 298.000 eur.

 

Tú musí politička vrátiť europarlamentu za to, že nelegálne vyplácala svojich údajných poslaneckých asistentov. Le Penová však odmieta, že by akýmkoľvek spôsobom porušila zákon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies