Francúzska polícia pátra po pilotoch dronov v Paríži

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 11:55 • 2 min
Francúzska polícia pátra po pilotoch dronov v Paríži

PARÍŽ - Francúzska polícia pátra po pilotoch dronov, ktoré po niekoľko nocí lietali nad viacerými citlivými miestami v Paríži ako aj nad jadrovými elektrárňami, uviedol v stredu hovorca vlády.

slovakia

left justify in out

Polícia dostala v utorok večer najmenej 10 oznámení o letoch diaľkovo ovládaných lietadiel. Jeden svedok videl troch mužov, ktorí po lete dronu nasadli s ním do čierneho auta a ušli skôr, ako ich polícia stihla dolapiť.

 

V utorok povedal minister vnútra Bernard Cazeneuve v parlamente, že lety dronov bez povolenia úradov sú ilegálne. Uviedol tiež, že od 5. októbra 2014 boli v krajine zaznamenané lety približne 60 diaľkovo ovládaných lietadiel. Minister poslancom taktiež povedal, že plánuje vybaviť políciu "novými legálnymi nástrojmi" v boji proti ilegálnemu využívaniu dronov v citlivých oblastiach. "Musíme byť v tejto veci veľmi ostražití, budeme musieť dávať veľký pozor," povedal hovorca vlády Stéphane Le Foll pre francúzsky rozhlas France Info. "Ľudia, ktorí sú za to zodpovední, budú potrestaní. Nájdeme ich skôr, či neskôr," zdôraznil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies