Francúzska polícia opäť zatýkala výtržníkov, pouličné nepokoje sú na ústupe

NETKY.SK • 14 Február 2017, 11:37 • 2 min
Francúzska polícia opäť zatýkala výtržníkov, pouličné nepokoje sú na ústupe

PARÍŽ - Francúzska polícia v noci nadnes počas pouličných nepokojoch na parížskych predmestiach zatkla najmenej 25 ľudí.

slovakia

left justify in out

Predseda regionálnej rady departementu Seine-Saint-Denis, Stéphane Troussel, dnes vo vysielaní rozhlasovej stanice Europe 1 informoval, že došlo k podpaľačským útokom, keď horeli autá i odpadkové koše. Konštatoval však, že situácia sa postupne upokojuje.

 

Parížske predmestie Aubervilliers dnes navštívi prezident Francois Hollande, ktorý sa takisto snaží upokojiť búrlivú situáciu na predmestiach. Tú vyvolal najnovší prípad použitia neprimeranej sily policajtmi. K incidentu došlo 2. februára v meste Aulnay-sous-Bois v severovýchodnej časti metropolitnej oblasti Paríža.

 

Obeťou násilia pri kontrole totožnosti sa stal 22-ročný mladík čiernej pleti menom Théo, ktorého jeden zo zasahujúcich policajtov údajne znásilnil obuškom. Policajt však toto tvrdenie odmieta.

 

Policajná inšpekcia dospela vyšetrovaním k záveru, že nešlo o zámer, ale skôr o "zatýkanie, ktoré sa nejako zvrtlo". Zadržaný muž utrpel vážne zranenie v oblasti konečníka a musel sa podrobiť operácii.

 

Rozhlasová stanica Europe 1 spresnila, že k zadržaniam došlo v noci nadnes v departementoch Seine-Saint-Denis a Val d'Oise. V mestách Bondy a Épinay-sur-Seine polícia zadržala 12 ľudí za hádzanie zápalných fliaš. Ďalších 11 ľudí bolo zadržaných v meste Deuil-la-Barre a dvaja ďalší v Élancourte.

 

Nepokoje, ale bez zadržania výtržníkov, sa odohrali v noci nadnes aj v ďalších mestách v metropolitnej oblasti Paríža, napríklad v Clichy-sous-Bois.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies