Francúzska polícia dolapila utečenca z Afganistanu, ktorý údajne chystal útok

NETKY.SK • 5 August 2016, 13:44 • 2 min
Francúzska polícia dolapila utečenca z Afganistanu, ktorý údajne chystal útok

PARÍŽ - Francúzska polícia zadržala dnes utečenca z Afganistanu, po ktorom štyri dni pátrala pre podozrenie, že by mohol v Paríži spáchať atentát. Informovala o tom spravodajská stanica France Info.

slovakia

left justify in out

Parížska polícia bola v pohotovosti a pátrala po Afgancovi od utorka večera. Dnes ráno ho zadržala policajná hliadka v 18. parížskom obvode, keď sa pohyboval po bulvári de la Villette.

 

Francúzske médiá informovali, že Afganec je v Paríži už dva mesiace. Predpokladá sa, že pripravoval teroristický útok v hlavnom meste Paríž. Možným terčom by podľa bezpečnostných zdrojov mohla byť obľúbená pláž na parížskom úseku rieky Seina.

 

Od teroristických útokov, ktoré sa odohrali 13. novembra 2015 v Paríži a na jeho predmestí Saint-Denis, platí vo Francúzsku výnimočný stav. Poslanci Národného zhromaždenia koncom júla schválili návrh predĺžiť ho, a to o ďalších šesť mesiacov do 26. januára 2017.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona