Francúzska loď zachytila signál jednej čiernej skrinky lietadla EgyptAir z morského dna

NETKY.SK • 1 Jún 2016, 14:36 • 2 min
Francúzska loď zachytila signál jednej čiernej skrinky lietadla EgyptAir z morského dna

KÁHIRA - Signál zachytený pri pátraní po troskách lietadla spoločnosti Egyptair, ktoré sa stratilo minulý mesiac nad Stredozemným morom počas letu z Paríža do Káhiry, pochádza z jednej z jeho dvoch čiernych skriniek, potvrdil dnes hovorca francúzskeho Úradu vyšetrovania a analýz pre bezpečnosť civilného letectva (BEA).

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra DPA. Francúzska loď s vyšetrovateľmi BEA na palube, ktorá pomáha pri pátraní po čiernych skrinkách havarovaného letu MS804, zachytila signály z morského dna.

 

Pátranie po zvukovom a dátovom záznamníku z pilotnej kabíny havarovaného Aibusu A320 bojuje s časom. Čierne skrinky, ktorých záznamy by mohli pomôcť objasniť záhadné zrútenie lietadla, vysielajú signál umožňujúci ich lokalizáciu len 30 dní.

 

Oblasť pátrania po lietadle egyptskej spoločnosti, ktoré sa zrútilo 19. mája, pričom zahynulo všetkých 66 ľudí na palube, sa zúžila na päť kilometrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies