Francúzska lietadlová loď zostane na misii v bitke o Mósul do polovice decembra

NETKY.SK • 26 Október 2016, 13:20 • 2 min
Francúzska lietadlová loď zostane na misii v bitke o Mósul do polovice decembra

PARÍŽ - Misia francúzskych lodí a lietadiel, ktoré sa zapájajú do bitky o iracké mesto Mósul, bola predĺžená do polovice decembra. Rozhodol o tom francúzsky prezident Francois Hollande, informoval dnes Elyzejský palác.

slovakia

left justify in out

Súčasťou francúzskej flotily operujúcej momentálne v Stredozemnom mori je aj lietadlová loď Charles-de-Gaulle. Táto lietadlová loď má domovský prístav v Toulone. Na misii vo východnom Stredomorí je od 30. septembra. Pôvodne tam mala byť dislokovaná mesiac.

 

Vo vyhlásení prezidentského paláca sa ďalej uvádza, že Hollande sa dnes zúčastnil na zasadnutí rady pre obranu a národnú bezpečnosť. Jej členovia sa oboznámili so správami o bezpečnostnej situácii v krajine a dôsledkoch opatrení prijatých v súvislosti s teroristickými hrozbami, ktorým Francúzsko naďalej čelí.

 

Posúdili aj situáciu v Iraku a Sýrii a výsledky medzinárodných konferencií venovaných krajinám Blízkeho východu, ktoré sa konali v Paríži 20. a 25. októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies