Francúzska líderka Le Penová prišla o vodičský preukaz

NETKY.SK • 3 Október 2014, 06:54 • 2 min
Francúzska líderka Le Penová prišla o vodičský preukaz

PARÍŽ - Líderka francúzskej strany Národný front (FN) Marine Le Penová tento týždeň priznala, že policajti jej vzali vodičský preukaz.

slovakia

left justify in out

Urobili tak po sérii viacerých porušení dopravných predpisov z jej strany, informujú vo štvrtok miestne médiá. Vo Francúzsku totiž platí takzvaný bodový systém, na základe ktorého vodiči v prípade dopravných priestupkov postupne prichádzajú o kredity. Le Penová má v súčasnosti na svojom konte "nulu" a zakázali jej preto šoférovať. Naposledy porušila predpisy, keď so svojím autom prekročila rýchlosť. Tvrdí však, že v skutočnosti sedel za volantom jej šofér a auto neriadila ona. Nechcela však, aby o kredity prišiel jej vodič a súhlasila preto s odobratím vlastných bodov.

 

O kauze informovali aj francúzske satirické noviny Le Canard Enchainé, kde článok vyšiel pod titulkom Marine chce riadiť Francúzsko, ale už nemá vodičský preukaz. Le Penová v minulosti otvorene kritizovala automatické radary na meranie rýchlosti, ktoré podľa nej slúžia len na "predstieranie" toho, že štát chce chrániť životy svojich občanov. Jej euroskeptický a antiimigračný Národný front vyhral nedávne voľby do Európskeho parlamentu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies