Francúzska kuriérska firma Mory Ducros krachuje, ohrozených je 5200 miest

NETKY.SK • 27 November 2013, 09:18 • 2 min
Francúzska kuriérska firma Mory Ducros krachuje, ohrozených je 5200 miest

PARÍŽ - Druhá najväčšia kuriérska spoločnosť vo Francúzsku Mory Ducros sa dostala pod nútenú správu po tom, ako koncom minulého týždňa oznámila insolventnosť. Informovali o tom agentúra DPA a server BBC.

slovakia

left justify in out

Krach Mory Ducros je jedným z najväčších firemných bankrotov vo Francúzsku od roku 2001, keď zbankrotoval výrobca bielej techniky Moulinex, pričom ohrozených je 5200 pracovných miest. Kuriérska spoločnosť má teraz šesť mesiacov na vyriešenie svojich problémov, prípadne na nájdenie nového vlastníka.

Mory Ducros vznikla minulý rok fúziou firiem Mory a Ducros Express (bývalý DHL France), no finančne sa jej nedarilo a mesačne strácala milióny eur. Francúzsky minister priemyslu Arnaud Montebourg uviedol, že o firmu už prejavilo záujem niekoľko spoločností, no záväznú objednávku zatiaľ nedostala.

Správa o Mory Ducros prichádza v najhoršom možnom čase pre prezidenta Francoisa Hollanda, ktorý po nástupe do funkcie Francúzom sľúbil oživenie ekonomiky a zníženie nezamestnanosti. Namiesto toho malé a stredné podniky v súčasnosti krachujú alarmujúcim tempom. Spoločnosť Coface odhaduje, že tento rok oznámi bankrot 62.500 firiem oproti 60.500 v roku 2012. Ich situáciu mohla ešte zhoršiť ekodaň, ktorú vláda plánovala zaviesť na veľké nákladné autá. Tá by firmám mohla zvýšiť náklady na prepravu tovaru, čoho sa obávajú najmä farmári. Vláda nakoniec od zavedenia ekodane v tomto období ustúpila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona