Francúzska kuchyňa

NETKY.SK • 17 November 2014, 11:00 • 2 min
Francúzska kuchyňa

BRATISLAVA - Tento týždeň sa koná Sviatok mladého vína, ktorý pochádza z Francúzska a preto sme sa aj my rozhodli tento týždeň venovať francúzskej kuchyni.

slovakia

left justify in out

Francúzska kuchyňa je vo svete preslávená svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy a servírovania jedál, pestrosťou zloženia jedálneho lístka i estetickým vzhľadom a chuťovými vlastnosťami pripravených pokrmov.

 

V každej krajine má kuchyňa svoje zvláštnosti a charakteristické črty. Francúzsku kuchyňu možno označiť z jednej strany ako kuchyňu majstrov, dokonca umelcov- konzumentov, pri súčasnom plnom rešpektovaní zásad zdravého stravovania.

 

Francúzska kuchyňa je vrcholom gastronomického umenia a z hľadiska histórie a medzinárodného hodnotenia je na 1. mieste.

 

Pre francúzsku kuchyňu je typické:

Miešané predjedlá – sú ľahké, pikantné, jemnej chuti.
Maslo, reďkovky, rajčiaky, uhorkový šalát, šunka, plnené vajcia, ustrice, paštéty, peny, kaviár.
Polievky – silné mäsité vývary – consomé so žĺtkom alebo vaječnou usadeninou, jemné krémové polievky.
Teplé predjedlo- špeciálne teplé predjedlo – kôrovce, slimáky, raky, kraby.


Veľkou rozmanitosťou sa vyznačujú prípravy hovädzieho mäsa, hydiny, jahňaciny, zemiakov, zeleniny, ovocia.
Stolovanie sa zakončuje podávaním syrov a najrozšírenejším nápojom vo Francúzsku je červené víno.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona