Francúzska, ktorá poliala Američanky kyselinou, nebola napojená na teroristickú organizáciu

NETKY.SK • 18 September 2017, 10:33 • 2 min
Francúzska, ktorá poliala Američanky kyselinou, nebola napojená na teroristickú organizáciu

PARÍŽ - Ženu, ktorá v nedeľu vo francúzskom Marseille vyliala kyselinu na štyri Američanky, k tomuto činu nemotivovali extrémistické názory.

slovakia

left justify in out

V pondelok o tom informovali francúzske úrady, ktoré tak vyvrátili možnosť, že to mohol byť teroristický útok. Štyridsaťjedenročnú ženu už zatkli a štyri americké študentky hospitalizovali. Polícia charakterizovala útočníčku ako narušenú. Hovorkyňa kancelárie prokurátora v Marseille pre agentúru AP uviedla, že obete sú dvadsiatničky. Dve z nich hospitalizovali po tom, ako pri útoku utrpeli šok. Zvyšné dve liečia pre poleptanie.

Zástupcovia Boston College informovali, že obete incidentu z marseillskej železničnej stanice Saint Charles sú ich študentky Courtney Siverling, Charlotte Kaufman, Michelle Krug a Kelsey Kosten. "Sme v kontakte so študentkami, ich rodičmi, francúzskymi úradmi a americkou ambasádou," uviedol Nick Gozik, ktorý vedie zahraničné programy spomínanej americkej školy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona