Francúzska justícia začala formálne konať voči exšéfovi rozviedky Squarcinimu

NETKY.SK • 29 September 2016, 08:51 • 2 min
Francúzska justícia začala formálne konať voči exšéfovi rozviedky Squarcinimu

PARÍŽ - Francúzska justícia začala formálne konať proti bývalému šéfovi francúzskej vnútroštátnej rozviedky DCRI Bernardovi Squarcinimu, o ktorého zadržaní - podobne ako o zadržaní niekdajšieho šéfa kriminálnej polície v Paríži Christiana Flaescha - informoval pred tromi dňami denník Le Monde.

slovakia

left justify in out

Podľa rovnakého zdroja mala parížska prokuratúra podozrievať dvojicu okrem iného z porušenia služobného tajomstva, obmedzovania vyšetrovania a zvýhodňovania nemenovaných subjektov, ale údajne aj z defraudácie verejných prostriedkov.

 

Squarcini, ktorý stál na čele DCRI v období rokov 2008-12, bol považovaný za osobnosť blízku vtedajšiemu francúzskemu prezidentovi Nicolasovi Sarkozymu.

 

Podľa najnovších informácií francúzskych médií s odvolaním sa na justičné zdroje mal Squarcini využiť svoje kontakty v policajnom aparáte na získavanie dôverných informácií pre seba a súkromné firmy.

 

Podozrivého, ktorý mal po roku 2012 pôsobiť práve v súkromnej sfére, po dva dni vypočúvali príslušníci generálnej inšpekcie francúzskej polície (IGPN).

 

Už v apríli sa u Squarciniho uskutočnili domové prehliadky, po ktorých si policajti odniesli väčšie množstvo dokumentov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies