Francúzska justícia uväznila ďalších dvoch podozrivých z terorizmu

NETKY.SK • 21 September 2016, 18:37 • 2 min
Francúzska justícia uväznila ďalších dvoch podozrivých z terorizmu

PARÍŽ - Na ďalších dvoch francúzskych občanov vo veku 30 a 39 rokov, ktorí mali udržiavať kontakty s obávaným džihádistom Rachidom Kassimom prostredníctvom komunikačnej aplikácie Telegram, uvalili vyšetrovaciu väzbu. Vyplýva to z dnešných informácií médií, ktoré sa odvolávajú na zdroje z prokuratúry.

slovakia

left justify in out

Mužov zadržali v piatok 16. septembra, a to pri zásahoch bezpečnostných zložiek v Dole na východe krajiny a v Roanne neďaleko Lyonu. Oboch obvinili z členstva v zločineckom zoskupení s teroristickým zámerom.

 

Ešte predtým zadržala francúzska polícia dvoch neplnoletých, ktorí mali udržiavať takisto kontakty s Kassimom známym výzvou na útoky voči francúzskym cieľom. Obaja mali v zámere spáchať teroristické útoky.

 

Kassimovo meno sa spomína aj v súvislosti s komandom žien, ktoré sa francúzskej polícii podarilo odhaliť predminulý týždeň. Spomínaný Francúz je podľa tamojšej tlače propagandistom Islamského štátu, ktorý z vojnových oblastí Sýrie a Iraku prostredníctvom šifrovanej siete Telegram komunikuje so svojimi sympatizantmi a vyzýva ich na páchanie atentátov.

 

Francúzski vyšetrovatelia sa domnievajú, že Rachid Kassim viac alebo menej ovplyvnil páchateľov nedávnych útokov vo francúzskych mestách: v Magnanville v kraji Yvelines, kde Larossi Abballa zabil 13. júna policajta a jeho družku, ako aj páchateľov útoku v kostole v Saint-Étienne-du-Rouvray v kraji Seine-Maritime, kde dvojica mladíkov - Adel Kermiche a Abdel Malik Petitjean - surovo podrezala kňaza.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies