Francúzska Guyana: Raketa Ariane vyviezla na obežnú dráhu dva satelity

NETKY.SK • 30 December 2010, 10:15 • 2 min
Francúzska Guyana: Raketa Ariane vyviezla na obežnú dráhu dva satelity

Francúzska Guyana: Raketa Ariane vyviezla na obežnú dráhu dva satelity

slovakia

left justify in out

Európska vesmírna spoločnosť Arianespace vyniesla v stredu z kozmodrómu Kourou vo Francúzskej Guyane na obežnú dráhu dva komunikačné satelity.
      Po odklade štartu spôsobenom zlým počasím v utorok vyniesla európska raketa Ariane 5 na obežnú dráhu satelit Koresat 6 pre juhokórejskú telekomunikačnú spoločnosť KT a satelit Hispasat 1E pre španielsku telekomunikačnú spoločnosť Hispasat. Išlo o posledné tohtoročné vynesenie satelitu z európskeho kozmodrómu v Kourou.
      Európske konzorcium Arianespace komerčne zabezpečuje vesmírnu dopravu a patrí pod Európsku vesmírnu agentúru (ESA), na ktorej fungovaní sa podieľa 13 európskych krajín.
      Jedným z najväčších projektov ESA je vývoj globálneho navigačného systému Galileo, ktorý vesmírna agentúra vyvíja spoločne s EÚ ako konkurenciu k existujúcemu americkému systému GPS. Družicový systém Galileo by mal začať fungovať v roku 2014.

Zdroj: TASR/AP, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies