Francúzska fregata La Fayette vplávala do Čierneho mora

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 11:15 • 2 min
Francúzska fregata La Fayette vplávala do Čierneho mora

MOSKVA - Francúzska fregata La Fayette vplávala vo štvrtok do Čierneho mora a momentálne smeruje do jeho západnej časti. Informovala o tom dnes ruská agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na nemenované vojenské a diplomatické zdroje.

slovakia

left justify in out

RIA Novosti vo svojej správe ďalej citovala nedávne vyhlásenie generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga, že aliancia sa rozhodla posilniť svoju vojenskú prítomnosť v Čiernom mori. Podľa neho vojnové lode tam zintenzívnia svoj výcvik a budú sa venovať zhromažďovaniu informácií o situácii v regióne. Majú prebrať aj funkciu koordinátora pri súčinnosti s vojnovými loďami spojencov, operujúcimi v regióne.

Zdroj agentúry RIA Novosti v súvislosti s plavbou francúzskej fregaty uviedol, že plavidlá ruskej Čiernomorskej flotily jej pohyb monitorujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies