Francúzska Faurecia plánuje na Slovensku zamestnať vyše tisíc ľudí

NETKY.SK • 19 Február 2016, 11:46 • 2 min
Francúzska Faurecia plánuje na Slovensku zamestnať vyše tisíc ľudí

BRATISLAVA – Jeden z najväčších dodávateľov automobilových komponentov vo svete, francúzska spoločnosť Faurecia, plánuje na Slovensku zamestnať vyše 1000 ľudí.

slovakia

left justify in out

S výstavbou haly, v ktorej od roku 2017 bude vyrábať kompletné sety sedačiek pre výrobný závod firmy Volkswagen v Bratislave, sa začalo v januári tohto roka. Výstavba sa realizuje v areáli spoločnosti P3 Logistic Parks (P3) neďaleko Lozorna. Ide v poradí už o šiesty výrobný závod Faurecie na Slovensku. Kolaudácia a odovzdanie závodu klientovi sú naplánované na august 2016.

 

"Spoločnosť P3 nám ponúkla riešenie v moderných nových priestoroch. Navyše, v P3 parku, ktorý disponuje vynikajúcim technickým zázemím. Jeho poloha nám umožňuje efektívne zásobovanie pre nášho klienta," zhodnotil riaditeľ v oblasti nákupu komodít a developmentu pre región strednej a východnej Európy Jozef Mikuška.

 

Areál parku spoločnosť P3 Bratislava neustále rozširuje a rozvíja. Aj vďaka tomu bola schopná podľa riaditeľa P3 Slovensko Petra Jánošiho flexibilne reagovať na náročné požiadavky klienta. "V krátkom čase sme zabezpečili prípravy pre realizáciu výstavbu výrobnej a skladovej haly. Navyše, výrobná hala pre spoločnosť Faurecia je v porovnaní s inými výnimočná aj významnou veľkosťou administratívnych a sociálnych priestorov," uviedol Jánoši.

 

Faurecia bude využívať budovu s celkovou plochou okolo 27.000 m2, z toho výrobné a skladové časti majú tvoriť spolu 23.000 m2 a zvyšné vo výmere 3800 m2 budú slúžiť na administratívne účely a sociálne zázemie pre zamestnancov. Popri výstavbe výrobnej haly pre spoločnosť Faurecia je v súčasnosti vo výstavbe aj skladová hala pre spoločnosť Peugeot Citroën v Nemecku, čo znamená, že v jednom období prebiehajú v areáloch P3 naraz dva veľké projekty pre klientov z automobilového sektora.

 

Spoločnosť P3 aktuálne buduje 11 build-to-suit budov - ide o riešenie šité na mieru priamo klientovi, v štyroch krajinách Európy na celkovej ploche 215.000 m2. Po spoločnostiach Schnellecke, HBPO a Panasonic je Faurecia v poradí už štvrtým klientom P3 parku Bratislava, ktorý pôsobí v automobilovom segmente.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona