Francúzska EDF stále plánuje výstavbu jadrovej elektrárne v Británii

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 15:47 • 2 min
Francúzska EDF stále plánuje výstavbu jadrovej elektrárne v Británii

PARÍŽ - Francúzska štátna energetická spoločnosť EDF potvrdila, že naďalej plánuje výstavbu jadrovej elektrárne Hinkley Point vo Veľkej Británii, hoci krajina sa rozhodla vystúpiť z Európskej únie.

slovakia

left justify in out

"EDF potvrdzuje svoj záväzok voči projektu Hinkley Point, ktorý naďalej pokračuje," povedala v piatok hovorkyňa francúzskej energetickej firmy. Šéf EDF ešte predtým konštatoval, že britské rozhodnutie odísť z EÚ nebude mať vplyv na podnikateľskú stratégiu EDF a neovplyvňuje projekt jadrovej elektrárne Hinkley Point. "K dnešnému dňu sme presvedčení, že toto hlasovanie nemá vplyv na našu stratégiu," uviedol generálny riaditeľ firmy Jean-Bernard Levy novinárom vo Francúzsku podľa záznamu, ktorý zverejnila britská dcéra firmy EDF Energy.


Hlavný odborový zväz EDF však v piatok vyhlásil, že firma by mala odložiť konečné rozhodnutie o investícií v sume 18 mld. libier (GBP). "Brexit prináša ďalší prvok neistoty, ktorý posilňuje náš postoj, podľa ktorého by sa projekt mal odložiť," uviedla Marie-Claire Cailletaudová, hovorkyňa federácie energetiky a baníctva v rámci odborovej organizácie CGT. "Počkajme, kým sa stabilizuje priemyselné, spoločenské, finančné a politické prostredie, aby tento projekt mohol pokračovať v dobrých podmienkach," dodala Cailletaudová.


Projekt jadrovej elektrárne Hinkley Point je jedným z najväčších francúzskych investičných projektov vo Veľkej Británii. Konečné rozhodnutie o výstavbe elektrárne v južnom Anglicku sa niekoľkokrát odložilo odvtedy, ako projekt ohlásili v októbri 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies