Francúzska antirasistická organizácia odsúdila chorvátsky futbalový tím. Neuveríte, prečo!

NETKY.SK • 18 Júl 2018, 09:37 • 2 min
Francúzska antirasistická organizácia odsúdila chorvátsky futbalový tím. Neuveríte, prečo!

PARÍŽ - Národný futbalový tím Chorvátska, ktorý na majstrovstvách sveta skončil druhý, bol poprednou francúzskou neziskovkou bojujúcou s rasizmom označený za dramaticky uniformný a bezfarebný či príliš biely.

slovakia

left justify in out

Organizácia LICRA (Medzinárodná liga proti rasizmu a antisemitizmu) nemá už problém len s prípadmi, keď niekto zažíva problémy preto, lebo je černoch alebo Žid. Organizácii, ktorá žaluje každého, koho považuje za rasistu, zjavne prekáža aj fakt, že je niekde veľa bielych ľudí. V tomto prípade v chorvátskom národnom tíme.

 

Pred nedeľňajším finále majstrovstiev parížska pobočka tejto organizácie zverejnila na facebooku príspevok chváliaci francúzsky tím ako multifarebný a multietnický a ten chorvátsky odsúdila za to, že je jeho presný opak.

 

„Dnešný zápas vyčnieva ako historicky, tak aj sociologicky. Francúzsky tím, ktorý je multifarebný, multietnický čelí chorvátskemu tímu, ktorý je dramaticky uniformný, bez farby, bez príchute, bohatý len voči sebe.“

 

Tento postoj nie je u takzvaných antirasistov nijak ojedinelý. Pamätajte, že stopercentná diverzita pre nich je nulová prítomnosť bielych, píše server stredoevropan.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies