Francúzom pre výročie povolili presunúť duel so Švédmi na 11. novembra

NETKY.SK • 12 Október 2016, 13:50 • 2 min
Francúzom pre výročie povolili presunúť duel so Švédmi na 11. novembra

PARÍŽ - Futbalisti Francúzska nebudú musieť svoj najbližší kvalifikačný duel MS 2018 proti Švédsku odohrať na výročie vlaňajších teroristických útokov v Paríži. FIFA, UEFA i tím súpera vyhoveli požiadavke Francúzskej futbalovej federácie a termín súboja na Stade de France posunuli z 13. na 11. novembra.

slovakia

left justify in out

Teroristické útoky z 13. novembra 2015 si vyžiadali celkovo 130 obetí. Pri koordinovanej akcii teroristov prišlo k explóziám aj v tesnej blízkosti parížskeho štadióna Stade de France, na ktorom sa v tom čase hral prípravný duel medzi Francúzskom a Nemeckom. Hoci bolo výbuchy počuť i na hracej ploche, zápas neprerušili, aby neprišlo k panike na zaplnených tribúnach.

 

Zostávajúce plánované duely "francúzskej" A-skupiny odohrajú podľa plánu 13. novembra, informovala agentúra DPA. Francúzi sú po troch zápasoch spolu so Švédmi lídrami tabuľky so siedmimi bodmi, Holanďania na treťom mieste majú na konte štyri body.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona