Francúzi zlomili Portugalsko v závere, Fekir si roztrhol väzivo v kolene

NETKY.SK • 5 September 2015, 13:43 • 2 min
Francúzi zlomili Portugalsko v závere, Fekir si roztrhol väzivo v kolene

LISABON - Francúzski futbalisti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase nad Portugalskom 1:0.

slovakia

left justify in out

O výsledku rozhodol gól stredopoliara Mathieua Valbuenu z priameho kopu. Duel poznačilo nepríjemné zranenie, ktoré utrpel útočník hostí Nabil Fekir.

 

Francúzi potvrdili, že to proti Portugalcom vedia, keď súpera zdolali desiatykrát za sebou. Naposledy s ním prehrali v roku 1975. V domácom drese nastúpil na radosť fanúšikov aj Cristiano Ronaldo, stopérsku dvojicu tvorili Pepe s Ricardom Carvalhom. Kouč hostí Didier Deschamps zvolil pre nich netypické rozostavenie 4-4-2, keď na hrote útoku okrem Karima Benzemu operoval aj mladý útočník Lyonu Fekir.

 

Ten však duel nedohral, keď si bez cudzieho zavinenia už v 14. minúte spôsobil zranenie kolena. V sobotu Francúzska futbalová federácia oznámila smutnú novinu, že Fekir má roztrhnuté väzivo v kolene a čaká ho niekoľkomesačná pauza.

 

Jediný gól duelu strelil Valbuena, ktorý skóroval efektne z priameho kopu. Pre nevysokého stredopoliara to bol prvý reprezentačný gól od roku 2007. V rozhodujúcom momente bol na ihrisku len päť minút, keď v 80. min striedal Moussu Sissoka. Podľa Deschampsa jeho zverenci vyhrali zaslúžene. "Myslím, že sme boli lepším mužstvom. Mali sme viac šancí i častejšie držanie lopty. Domáci hrali kompaktne v obrane, ťažko sme sa presadzovali," povedal Deschamps.

 

Ďalším súperom Francúzska v príprave na domáce EURO 2016 bude v pondelok v Bordeaux výber Srbska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies