Francúzi zaskočili Kanaďanov a zvíťazili v nájazdoch

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 18:27 • 2 min
Francúzi zaskočili Kanaďanov a zvíťazili v nájazdoch

MINSK - Prvý prekvapením na 78. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji je bodový zisk reprezentantov Francúzska v piatkovom súboji základnej A-skupiny proti Kanade. Hráči "galského kohúta" doviedli duel až do predĺženia, v ktorom Kanaďania napriek veľkému tlaku neskórovali a napokon prehrali 2:3 po samostatných nájazdoch.

slovakia

left justify in out

Pod vedením Deva Tippetta prehrávali reprezentanti krajiny "javorového listu" od 18. min gólom S. Da Costu, no 14 sekúnd pred prvou sirénou vyrovnal B. Schenn. Francúzov dlho držal "nad vodou" skúsený brankár Cristobal Huet, ktorý v 51. min inkasoval nešťastný gól - strela Gudbransona sa od žŕdky odrazila do Hueta a potom do jeho bránky. Odpoveď Francúzov na sebe nenechala dlho čakať a o necelé dva minúty neskôr vyrovnal opäť v presilovke svojím druhým presným zásahom S. Da Costa.

 

V zostávajúcom priebehu III. tretiny a ani v predĺžení už gól nepadol, v nájazdoch rozhodol o triumfe Francúzov Bellemare. 

Kanada najbližšie nastúpi v sobotu 10. mája o 19.45 h SELČ proti Slovensku, Francúzov čaká v nedeľu duel proti Talianom. 

 

Výsledok - A-skupina (Čižovka Arena): 
Francúzsko - Kanada 3:2 po samost. nájazdoch (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0, 1:0) 
Góly: 18. S. Da Costa (Auvitu, Bellemare), 53. S. Da Costa (Roussel, D. Fleury), rozhodujúci sam. nájazd Bellemare - 20. B. Schenn (Hodgson, Garrison), 51. Gudbranson (MacKinnon) 
Vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kaval, Patafie (obaja USA) - Fluri (Švaj.), Schrader (Nem.), 5252 divákov 

Nájazdy: Turris nedal, Desrosiers nedal, Monahan nedal, S. Da Costa nedal, Matt Read nedal, Bellemare 1:0 


Tabuľka A-skupiny: 
1. Francúzsko     1 0 1 0 0 3:2 2 
2. Kanada     1 0 0 1 0 2:3 1 

 

Legenda: poradie, mužstvo, zápasy, víťazstvá v riadnom hracom čase (3 b.), víťazstvá po predĺžení alebo sam. nájazdoch (2 b.), prehry po predĺžení alebo sam. nájazdoch (1 b.), prehry v riadnom hracom čase (0 b.), skóre, body. 

Pozn.: Švédsko, Česko, Slovensko, Nórsko, Dánsko a Taliansko ešte nehrali. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies