Francúzi zakážu potenciálnym džihádistickým bojovníkom cestovať

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 17:09 • 2 min
Francúzi zakážu potenciálnym džihádistickým bojovníkom cestovať

PARÍŽ - Francúzska vláda plánuje zakázať cestovanie mimo krajiny občanom, ktorí sú podozriví z napojenia na radikálne islamistické skupiny, čím chce predchádzať páchaniu teroristických útokov jednotlivcami vracajúcimi sa zo Sýrie.

slovakia

left justify in out

V stredu predstavený návrh zákona v prípade schválenia umožní francúzskym orgánom zabrániť potenciálnym členom džihádistických sietí vo vycestovaní do cudziny a konať proti takzvaným "osamelým vlkom" s vlastnými teroristickými plánmi. Podľa údajov ministerstva vnútra približne 600 francúzskych štátnych príslušníkov už odišlo alebo plánuje odísť do Sýrie, kde sa zapájajú do protivládneho povstania na strane radikálnych islamistických skupín. Francúzska vláda chce návrh v najbližších týždňoch predložiť parlamentu, ktorý by mal o ňom hlasovať do konca roka.

 

Belgicko bolo v máji dejiskom útoku spáchaného údajne občanom Francúzska, ktorý v minulosti bojoval po boku islamistov proti sýrskemu prezidentovi Baššárovi al-Asadovi. Streľba v bruselskom židovskom múzeu si vyžiadala životy štyroch ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona