Francúzi zákazali účasti detí do 16 rokov v súťažiach krásy

NETKY.SK • 18 September 2013, 14:46 • 2 min
Francúzi zákazali účasti detí do 16 rokov v súťažiach krásy

PARÍŽ - Francúzsky Senát schválil v noci nadnes zákaz účasti detí do 16 rokov veku v súťažiach krásy. Opatrenie má chrániť deti - najmä dievčatá. Poslanci zaň hlasovali pomerom hlasov 197:146.

slovakia

left justify in out

Ten, kto prihlási dieťa do takejto súťaže, bude čeliť až dvom rokom väzenia a pokute 30.000 eur, informovala agentúra AP. Zahŕňa to aj kohokoľvek, "kto podporuje alebo toleruje prístup detí do týchto súťaží". Návrh zákona pôjde ešte do dolnej komory parlamentu na ďalšiu diskusiu a nové hlasovanie.

Text zákona hovorí stručne a jasne: "Organizovanie súťaží krásy pre deti do 16 rokov veku je zakázané", zdôrazňuje AP. Legislatíva však nešpecifikuje, či to zahŕňa napríklad aj on-line súťaže či súťaže o najkrajšie bábätko.

Senát ale zamietol úpravu zákona, ktorá obmedzovala využitie modelov do 16 rokov veku na predvádzanie produktov či služieb určených pre deti.

Súťaže krásy, v ktorých sa rok od roka objavujú čoraz mladšie dievčatá, pravidelne vyvolávajú verejnú debatu nielen vo Francúzsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies