Francúzi v prezidentských voľbách nechcú Hollanda ani Sarkozyho

NETKY.SK • 2 Január 2016, 13:27 • 2 min
Francúzi v prezidentských voľbách nechcú Hollanda ani Sarkozyho

PARÍŽ - Francúzi si ako kandidátov v budúcoročných prezidentských voľbách neželajú ani terajšieho prezidenta, socialistu Francoisa Hollanda, ani jeho konzervatívneho predchodcu Nicolasa Sarkozyho.

slovakia

left justify in out

Až 74 percent respondentov sa v prieskume inštitútu Odoxa pre dnešné vydanie novín Le Parisien vyslovilo proti obom politikom, ktorých kandidatúru podporilo len 24 percent opýtaných.


Najradšej by francúzski občania videli ako možného uchádzača o post hlavy štátu vo voľbách v roku 2017 konzervatívneho bývalého premiéra Alaina Juppého, ktorého kandidatúru podporilo 56 percent respondentov. Za šéfku krajne pravicového Národného frontu (FN) Marine Le Penovú sa vyslovilo 37 percent opýtaných.


V prieskume sa prostredníctvom internetu pýtali na názory reprezentatívnej skupiny 1042 dospelých v dňoch 23. a 24. decembra.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona