Francúzi v krajine evidujú 15.000 zradikalizovaných moslimov, Valls: To znamená totálnu vojnu

NETKY.SK • 6 September 2016, 14:36 • 2 min
Francúzi v krajine evidujú 15.000 zradikalizovaných moslimov, Valls: To znamená totálnu vojnu

BRUSEL - Francúzsky premiér Manuel Valls dnes uviedol, že francúzske bezpečnostné orgány monitorujú okolo 15.000 osôb z dôvodu ich k radikalizácie. Z tohto počtu je 689 ľudí v Sýrii a Iraku, medzi nimi je aj 275 žien a 17 detí alebo mladistvých.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

Premiér v rozhovore pre rozhlasovú stanicu RTL spresnil, že spomedzi sledovaných osôb je 203 navrátilcov z bojísk v Sýrii či Iraku, zatiaľ čo 195 zahynulo počas bojov. "Hrozba terorizmu nikdy nebola taká vysoká ako dnes," uviedol Valls v rozhovore pre RTL.

 

Francúzsky premiér zároveň zdôraznil, že je potrebné chrániť občanov Francúzska a bojovať proti radikalizácii opatreniami, ktoré sa zamerajú aj na vzdelávací systém a na systém sociálnych služieb.

 

Podľa jeho slov Francúzsko potrebuje celoštátny projekt zavádzajúci účinné mechanizmy v boji proti terorizmu. "Aj my musíme 'zaútočiť' na základné príčiny. To znamená totálnu vojnu," vyhlásil Valls. Francúzsko bolo za posledné dva roky najviac postihnutou európskou krajinou z hľadiska teroristických útokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies