Francúzi v baráži s Ukrajinou, Deschamps: Nebude to ľahké

NETKY.SK • 21 Október 2013, 17:13 • 2 min
Francúzi v baráži s Ukrajinou, Deschamps: Nebude to ľahké

ZÜRICH - Futbalisti Francúzska sa v európskej baráži o postup na finálový turnaj majstrovstiev sveta 2014 v Brazílii stretnú s Ukrajinou. Rozhodol o tom pondelňajší žreb v sídle Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v Zürichu, pri ktorom šéfovi FIFA pre kvalifikáciu Gordonovi Savicovi asistoval dvojnásobný účastník záverečného turnaja Alexander Frei zo Švajčiarska.

slovakia

left justify in out

Ďalšími dvojicami v play off sú Portugalsko - Švédsko, Grécko - Rumunsko a Island - Chorvátsko. Prvý tím odohrá prvý zápas doma, odvetu u súpera. Gréci postúpili do play off z kvalifikačnej G-skupiny, kde dvakrát zdolali aj Slovensko, z prvého miesta postúpila priamo do Brazílie historicky Bosna a Hercegovina.

Pri žrebe vylosovali osem najlepších tímov z druhých miest v kvalifikácii európskej zóny do štyroch dvojíc, ktoré budú hrať na dve stretnutia doma a vonku. Víťazné štyri tímy sa kvalifikujú na záverečný turnaj do Brazílie. Podľa októbrového rebríčka FIFA boli do prvého koša nasadené Portugalsko (14.), Grécko (15.), Chorvátsko (18.) a Ukrajina (20.), ktoré sa tak nemohli stretnúť vo vzájomnom zápase. Z druhého koša ťahali majstra sveta z 1998 Francúzsko (21.), Švédsko (25.), Rumunsko (29.) a prekvapenie európskej kvalifikácie Island (46.). Prvé barážové zápasy sa uskutočnia 15. novembra, odvety sú na programe o štyri dni neskôr.

Žreb európskej baráže MS 2014:

Portugalsko - Švédsko
Ukrajina - Francúzsko
Grécko - Rumunsko
Island - Chorvátsko

(prvé zápasy 15. novembra, odvety 19. novembra)

Ohlasy na žreb baráže MS 2014:

Paulo Bento, tréner Portugalska: "Budú to veľmi vyvážené zápasy. Ibrahimovič je impozantná osobnosť, ale nezabúdajme, že švédsky tím nie je len o ňom. Sú dobrí ako kolektív."

Erik Hamrén, tréner Švédska: "Máme šancu proti každému súperovi. Je to obrovská výzva a chceme sa jej chytiť. Vieme, že Ronaldo je hráč svetovej triedy a čo všetko dokáže. Ale my máme tiež takého jedného hráča, Zlatana Ibrahimoviča."

Didier Deschamps, tréner Francúzska: "Určite nebude jednoduché hrať proti tímu, ktorý neprehral posledných sedem zápasov. Myslím si, že výhodou pre nás je fakt, že hráme druhý zápas doma. Tieto štyri dni rozhodnú o našej budúcnosti. Musíme si veriť, ale nesmieme zabúdať na rešpekt pred súperom."

Fernando Santos, tréner Grécka: "Bol by som radšej, keby sme prvý zápas odohrali v Rumunsku. Fanúšikom odkazujem, aby nášmu tímu verili, prišli na štadión, zaplnili ho a pomohli vyhrať. Bude to určite zaujímavý dvojzápas."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies