Francúzi šokovali, Kanaďania chcú byť proti Slovensku lepší

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 19:49 • 2 min
Francúzi šokovali, Kanaďania chcú byť proti Slovensku lepší

MINSK - Hokejisti Francúzska sa postarali hneď na úvod B-skupiny na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku o prvé veľké prekvapenie, keď v piatok popoludní zdolali Kanadu 3:2 po samostatných nájazdoch.

slovakia

left justify in out

V doterajšej histórii svetových šampionátov sa oba výbery stretli desiatykrát, galský kohút "kikiríkal" hlasnejšie iba druhýkrát. Francúzi zdolali v minulosti výber javorového listu na MS 25. apríla 1995, keď vo Švédsku vyhrali 4:1

.

Francúzsko už na druhom šampionáte v rade zobralo body favoritovi, presne pred rokom 9. mája 2013 vyhralo v Helsinkách nad Ruskom 2:1. "Ťažko sa porovnávajú tieto dve víťazstvá. Myslím, že oba sú veľmi cenné. Teraz úspech nad Kanadou oslávime, ale nebude to trvať dlho, lebo nás čakajú ďalšie náročné stretnutia," povedal brankár Francúzska Cristobal Huet, ktorý mal v piatok 34 úspešných zákrokov a bol veľkou oporou svojho tímu. 

 

Francúzi prišli do Minska s cieľom vyhnúť sa bojom o záchranu. Body zo zápasu s Kanadou sú pre nich prekvapením a príjemným darom. "Pre šport v našej krajine je to veľká vec. Kanaďania síce nemajú v Minsku najlepší tím, ale stále sú to hráči z NHL. Medzi oboma mužstvami je veľký rozdiel," poznamenal Huet. 

 

Dva góly Francúzska strelil Stéphane da Costa, o všetkom rozhodol Pierre-Édouard Bellmare, ktorý v tretej sérii nájazdov prekonal brankára Jamesa Reimera. Huet zastavil pokusy Kylea Turrisa, Seana Monahana i Matta Reada. Kanada súpera prestrieľala 36:29. "Huet bol dnes neuveriteľný, chytal skvele. Pomáhali mu však aj obrancovia a vlastne, všetci pozorne bránili. Musíme zlepšiť náš pohyb i prechod do útoku. Na túto prehru potrebujeme zabudnúť, čakajú nás ďalšie zápasy," povedal kanadský obranca Braydon Coburn. 

 

Kanaďania nastúpia v sobotu večer proti Slovensku. Javorové listy vstúpia opäť do zápasu v pozícii favoritov, Francúzi však naznačili, čo by mohlo na nich platiť. "Bude to iný duel. O slovenskom tíme toho veľa neviem, ale určite to nebude ľahké. Čakám, že Slováci budú brániť ako Francúzi. Nebudeme mať opäť veľa priestoru na ľade a budeme musieť vyťažiť z minima maximum. Musíme však byť oveľa efektívnejší," doplnil obranca Kanady Morgan Rielly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies