Francúzi si minútou ticha na poludnie uctili obete útoku v Nice

NETKY.SK • 18 Júl 2016, 13:09 • 2 min
Francúzi si minútou ticha na poludnie uctili obete útoku v Nice

NICE - Vo Francúzsku si dnes minútou ticha na poludnie uctili obete minulotýždňového útoku v Nice. Priamo na bulvári Promenade des Anglais v Nice však zhromaždený dav vypískal premiéra Manuela Vallsa a ďalších predstaviteľov štátu. Požiarnikov, ktorí nasledovali za Vallsom, však podľa agentúry DPA ľudia radostne vítali.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vo Francúzsku došlo počas uplynulých 19 mesiacov už k trom veľkým teroristickým útokom a od útoku v Nice, kde zahynulo 84 ľudí - a tento počet nemusí byť stále konečný, keďže niektorí zranení ešte bojujú o život -, padali na adresu vlády obvinenia, či robí dosť pre to, aby ochránila krajinu pred terorizmom.

 

 

Minister obrany Jean-Yves Le Drian dnes po zasadnutí národnej bezpečnostnej rady novinárom povedal, že francúzske letectvo uskutočnilo počas noci ďalšie nálety na ciele Islamského štátu a pokračuje v boji proti základniam islamistických militantov.

 

Minister vnútra Bernard Cazeneuve ho doplnil s informáciou, že vnútornú bezpečnosť v krajine posilnili povolaním vojakov v zálohe, v dôsledku čoho bude počas letného obdobia hliadkovať na vychytených miestach, ako sú pláže či letné festivaly, asi 3000 policajtov navyše.

 

Upozornil však, že Francúzsko ešte nikdy nečelilo teroristickej hrozbe na takej vysokej úrovni.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona