Francúzi sa v boji o prezidenta UEFA postavili za Slovinca Čeferina

NETKY.SK • 1 September 2016, 14:10 • 2 min
Francúzi sa v boji o prezidenta UEFA postavili za Slovinca Čeferina

PARÍŽ - Francúzska futbalová federácia (FFF) vyjadrila podporu Slovincovi Aleksanderovi Čeferinovi, ktorý sa uchádza o post prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA) po Francúzovi Michelovi Platinim.

slovakia

left justify in out

Informovala agentúra AP.

 

Hlava slovinského zväzu sa o post prvého muža európskeho futbalu pobije s Holanďanom Michealom van Praagom a Španielom Angelom Mariom Villarom. Delegáti 55 členských krajín UEFA o nástupcovi Platiniho rozhodnú ka kongerse 14. septembra v Aténach.

 

Podľa FFF je Čeferin "zárukou jednoty a solidarity medzi všetkými futbalovými federáciami na kontinente a jeho program má kontinuitu s politikou UEFA pod vedením Platiniho".

 

Platiniho uznala etická komisia FIFA aj medzinárodný Športový arbitrážny súd (CAS) za vinného z korupcie. Nový prezident UEFA dokončí tretie štvorročné Platiniho funkčné obdobie, ktoré skončí začiatkom roka 2019.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona