Francúzi proti SR s 10 legionármi, kouč Henderson ešte čaká trio

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 18:44 • 2 min
Francúzi proti SR s 10 legionármi, kouč Henderson ešte čaká trio

MEGEVE - Tréner francúzskej hokejovej reprezentácie Dave Henderson má v kádri pred nadchádzajúcimi prípravnými zápasmi so Slovenskom celkovo desiatich legionárov.

slovakia

left justify in out

Najviac sa bude spoliehať na dvojicu útočníkov Charles Bertrand, Teddy Da Costa z fínskeho klubu Sport Vaasa, Nicolasa Ritza z nórskeho Lillehammeru či Damiena Fleuryho, ktorý pôsobí v nemeckom Schwenningene. Bohaté skúsenosti z národného tímu majú aj Laurent Meunier či bratia Yorick a Sacha Treilleovci.

 

Francúzi privítajú zverencov Zdena Cígera najprv v piatok 22. apríla v Megeve (20.00) a o dva dni neskôr v Grenoble (15.00). "Les Bleus" sa v príprave na májové MS zatiaľ nedarí podľa predstáv, v doterajších štyroch stretnutiach v rámci série Euro Hockey Challenge 2016 si zaknihovali štyri prehry - s Bielorusmi 1:2 po nájazdoch a 1:8, s Dánmi 2:5 a 1:2. Vo všetkých dueloch nastúpil od začiatku v bránke Florian Hardy z rakúskeho Dornbirneru EC. Cristobal Huet, ktorý v minulosti pôsobil v prestížnej NHL v drese Los Angeles, Montrealu, Washingtonu či Chicaga, zatiaľ v príprave neodchytal ani minútu.

 

Káder Francúzov je pred blížiacim sa svetovým šampionátom v Rusku takmer kompletný, Henderson má v talóne už iba trojicu hráčov - Stephane Da Costa hrá finále KHL s CSKA Moskva a v play off NHL bojujú so svojimi tímami Antoine Roussel (Dallas) a Pierre-Edouard Bellemare (Philadelphia). Informáciu priniesla oficiálna internetová stránka Francúzskeho hokejového zväzu.

 

Káder Francúzska pred prípravnými zápasmi so Slovenskom:

Brankári: Florian Hardy (Dornbirner EC, Rak.), Cristobal Huet (HC Lausanne HC, Švajč.), Sebastien Ylonen (Bordeaux)

Obrancovia: Gregory Beron (Amiens), Jonathan Janil, Nicolas Besch (obaja Bordeaux), Florian Chakiachvili (Rouen), Benjamin Dieude Fauvel (Kalamazoo Wings, ECHL/USA), Raphaël Faure (Angers), Kevin Hecquefeuille (Langnau Tigers, Švajč.), Antonin Manavian (Fehérvár AV19, Maď.), Maxime Moisand (Epinal)

Útočníci: Eliot Berthon (EHC Biel, Švajč.), Charles Bertrand, Teddy Da Costa (obaja Sport Vaasa, Fín.), Julien Desrosiers (Bordeaux), Damien Fleury (Schwenningen, Nem.), Anthony Rech, Vincent Kara (obaja Gap), Laurent Meunier (La Chaux de Fond), Jordann Perret (Grenoble), Nicolas Ritz (Lillehammer IK, Nór.), Yorick Treille, Sacha Treille, Loic Lamperier, Damien Raux (všetci Rouen)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona