Francúzi požadujú vyšetriť nejasnú smrť demonštranta

NETKY.SK • 28 Október 2014, 15:31 • 2 min
Francúzi požadujú vyšetriť nejasnú smrť demonštranta

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande vyzval dnes na vyšetrenie príčin smrti demonštranta počas protestu proti plánom na výstavbu priehrady na juhozápade krajiny.

slovakia

left justify in out

Hollande počas rozhovoru s novinármi vyzval na odhalenie "celej pravdy o tom, čo sa stalo pri násilnej demonštrácii, i na odhalenie príčiny smrti", píše agentúra AP.
     

Telo 21-ročného Remiho Fraissa objavili v nedeľu ráno po protestnej akcii, v ktorej sa neďaleko Lisle-sur-Tarn, 670 kilometrov na juh od Paríža, pobilo niekoľko stoviek demonštrantov s policajtmi. Pitva odhalila veľké zranenie na Fraissovom chrbte, zavinené výbuchom, ale vyšetrovatelia ešte nezistili, kto alebo čo ho spôsobilo. 
     

Oponenti projektu priehrady reagovali na smrť demonštranta ďalšími protestmi. Vláda ich obvinila, že chcú tragédiu využiť pre politické ciele.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies