Francúzi povolali na MS aj Roussela z Dallasu a Da Costu z Ottawy

NETKY.SK • 6 Máj 2014, 13:12 • 2 min
Francúzi povolali na MS aj Roussela z Dallasu a Da Costu z Ottawy

PARÍŽ - V nominácii hokejistov Francúzska na majstrovstvá sveta v bieloruskom Minsku nechýbajú ani Antoine Roussel z Dallasu a Stéphane Da Costa z Ottawy, ktorý však väčšinu sezóny hral na farme v Binghamtone v AHL.

slovakia

left justify in out

Obaja 24-roční útočníci by mali byť hlavnými ťahúňmi tímu, ktorý sa bude spoliehať na výkony kvalitných brankárov Cristobala Hueta, víťaza Stanleyho pohára 2010, a Floriana Hardyho. Francúzom nevyšla snaha o uvoľnenie obrancu Xaviera Ouelleta, ktorý bojuje s farmou Detroitu Grand Rapids rovnako ako Slovák Tomáš Jurčo o Calderov pohár.

Francúzsko bude v pondelok 12. mája tretím súperom Slovenska v základnej A-skupine svetového šampionátu v Minsku. 

Nominácia Francúzska na majstrovstvá sveta 2014 v hokeji: 
Brankári:
Florian Hardy (Angers), Ronan Quemener (Briancon), Cristobal Huet (Lausanne, Švaj.) 
Obrancovia: Jonathan Janil, Antonin Manavian (obaja Rouen), Baptiste Amar (Grenoble), Florian Chakiachvili (Briancon), Benjamin Dieude-Fauvel (Quad City, USA/CHL), Johann Auvitu (Jyväskylä, Fín.), Nicolas Bech (Sanok, Poľ.), Maxime Moisand (Ritten Sport, Tal.) 
Útočníci: Luc Tardif, Yorick Treille (obaja Grenoble), Teddy Da Costa, Anthony Guttig (obaja Hokki, Fín.), Julien Desrosiers (Rouen), Brian Henderson (Angers), Damien Raux (Briancon), Nicolas Ritz (Dijon), Pierre-Edouard Bellemare (Skelleftea, Švéd.), Eliot Berthon (Servette Ženeva, Švaj.), Stéphane Da Costa (Ottawa, Kan./NHL, Binghamton, USA/AHL), Damien Fleury (Lausanne, Švaj.), Laurent Meunier (Straubing, Nem.), Antoine Roussel (Dallas, USA/NHL) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies