Francúzi obvinili šéfa Japonského olympijského výboru z korupcie

NETKY.SK • 11 Január 2019, 11:34 • 2 min
Francúzi obvinili šéfa Japonského olympijského výboru z korupcie

Paríž - Francúzske orgány začali formálne vyšetrovať japonského člena Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Cunekaza Takedu. Prezident Japonského olympijského výboru čelí obvineniam z údajnej korupcie.

slovakia

left justify in out

Podľa informácie agentúry AP Cunekazu Takeda už v decembri vypovedal pred francúzskymi justičnými orgánmi, všetko však prebehlo diskrétne. Teraz ale zdroj zo súdneho prostredia potvrdil, že prišlo k obvineniu. Ako prvý o tom informoval miestny Le Monde.

 

Podľa neho je Takeda ako najvyšší japonský predstaviteľ pri organizácii budúcoročnej olympiády v Tokiu zodpovedný za autorizáciu ilegálnych platieb. Tie mali smerovať najmä africkým členom MOV za to, aby pri hlasovaní o dejisku OH 2020 dali ešte v roku 2013 hlasy Tokiu. Podľa Le Monde vyšetrovanie z korupcie prebieha už tri roky.

OH v Tokiu sú na programe od 24. júla do 9. augusta budúceho roka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona