Francúzi: Naším cieľom je zvíťaziť a získať prvé miesto

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 15:24 • 2 min
Francúzi: Naším cieľom je zvíťaziť a získať prvé miesto

PARÍŽ - Formát tohtoročných futbalových ME vo Francúzsku sľubuje v základných skupinách napínavý boj o postup až do samého konca. Výnimkou nie je ani A-skupina, v ktorej sa fanúšikovia dočkajú definitívneho rozuzlenia v pondelok. O 21.00 h SELČ nastúpi v Lille Švajčiarsko proti domácemu Francúzsku, v súbežne hranom dueli v Lyone si zmerajú sily reprezentácie Rumunska a Albánska.

slovakia

left justify in out

Do osemfinále preniknú prví dvaja z každej zo šiestich základných skupín a tiež štyri najlepšie tímy z tretích miest. V "áčku" má pred tretím hracím kolom istotu postupu do vyraďovacej fázy iba Francúzsko s plným počtom šiestich bodov. Mužstvo Didiera Deschampsa sa stane víťazom skupiny, ak v stretnutí so Švajčiarmi neprehrá. "Kvalifikovali sme sa ďalej, čo bolo to najhlavnejšie. Teraz si chceme v zápase so Švajčiarmi zabezpečiť prvé miesto," vyhlásil pre beIN Sports francúzsky útočník Antoine Griezmann.


Aj zvyšné trio mužstiev (Švajčiarsko, Rumunsko a Albánsko, pozn.) má stále šancu ísť ďalej. Blízko spečatenia postupu sú Švajčiari. Zverenci trénera Vladimira Petkoviča získali v doterajšom priebehu A-skupiny 4 body, v záverečnom dueli s Francúzmi im na definitívu stačí bod. Ak "Helvéti" zvíťazia, stanú sa víťazmi skupiny. Teoreticky však ešte môžu skončiť aj na treťom mieste a to v prípade, ak podľahnú Francúzom a momentálne "jednobodoví" Rumuni zdolajú Albáncov, a súčasne budú mať horšie skóre ako Rumuni.

 

"Francúzsko má skvelý tím. Táto krajina v minulosti už dvakrát vyhrala majstrovstvá Európy. Nebudeme špekulovať a hrať na remízu. Naším cieľom je zvíťaziť a získať prvé miesto v skupine," cituje web football.ch slová švajčiarskeho krídelníka Admira Mehmediho. "Proti Francúzsku chceme triumfovať tak, ako v každom inom dueli. Francúzsko je favoritom, ale nemáme z neho strach," doplnil podľa portálu sport360.com kapitán Švajčiarov Granit Xhaka.


Dvojgólový strelec "Tricolorii" na ME Bogdan Stancu si uvedomuje, že Rumunsko musí v pondelok bezpodmienečne zvíťaziť. "Uvedomujeme si silu Albáncov, je to mužstvo s dobrým prejavom a fyzicky náročným spôsobom hry. Musíme byť šikovní a kreatívni, pretože inak nám to môže skomplikovať šance na postup," vyhlásil pre oficiálnu stránku európskej futbalovej únie (UEFA) hráč tureckého klubu Genclerbirligi Ankara. Stancu na šampionáte premenil oba pokutové kopy, čo predtým dokázal ešte v roku 2000 Španiel Gaizka Mendieta.

 

"Je pekné byť súčasťou takýchto štatistík, ale nemá to žiadnu cenu, keď nesplníme náš tímový cieľ," doplnil Stancu. "Ak vyhráme nad Albánskom, stále môžeme skončiť druhí v skupine. Som si istý, že napravíme chyby z predošlých zápasov. Bude to rozhodujúci duel, musíme v ňom zvíťaziť," povedal pre DigiSport stredopoliar Ovidiu Hoban.


Tím, ktorý napokon obsadí 3. miesto, v pondelok ešte nebude poznať svoj status ohľadne postupu do osemfinále a bude musieť počkať na vývoj vo zvyšných skupinách. Šancu na 3. post stále živia aj Albánci, ktorí doteraz dvakrát prehrali. Musia však zdolať Rumunov. Očakáva sa, že Albánci aj Rumuni budú hrať na víťazstvo, remíza by s najväčšou pravdepodobnosťou zhatila postupové vyhliadky obom protivníkom. "Som presvedčený o tom, že sme schopní zdolať Rumunsko a kvalifikovať sa ďalej. Ak sa nám podarí streliť nejaké góly, čo sa nám doteraz nepodarilo, mohli by sme získať tri body a dostať sa do ďalšieho kola. V predchádzajúcich dvoch vystúpeniach sme ukázali, že sme správny tím a vieme hrať dobrý futbal," skonštatoval pre web UEFA.com taliansky kouč v službách Albánska Gianni de Biasi. "Proti Rumunom musíme zvíťaziť a dúfam, že nám to bude stačiť na to, aby sme sa dostali ďalej z tretieho miesta. A pre to sa oplatí ešte raz poriadne zapnúť," myslí si pravý obranca SSC Neapol Elseid Hysaj.

Tabuľka A-skupiny:


1. Francúzsko 2 2 0 0 4:1 6 - istý postup do osemfinále
2. Švajčiarsko 2 1 1 0 2:1 4
3. Rumunsko 2 0 1 1 2:3 1
4. Albánsko 2 0 0 2 0:3 0

Doterajšie výsledky v A-skupine:


Francúzsko - Rumunsko 2:1
Albánsko - Švajčiarsko 0:1
Rumunsko - Švajčiarsko 1:1
Francúzsko - Albánsko 2:0



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies