Francúz vyliezol na nosník Brooklynského mosta: Teraz musí upratovať vo väzení!

NETKY.SK • 10 December 2014, 06:28 • 2 min
Francúz vyliezol na nosník Brooklynského mosta: Teraz musí upratovať vo väzení!

NEW YORK - Francúzskeho turistu, ktorý 16. novembra vyliezol na nosník Brooklynského mesta v New Yorku, aby si zhora vyfotografoval mesto, odsúdil v utorok newyorský sudca k 240 hodinám upratovania vo väzení na Manhattane.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný Yonathan Souid bol asi v polovici svojho šplhania sa hore, keď ho polícia prinútila zliezť. Mladík sa priznal k porušeniu zákazu šplhať na veľké stavby, citovala newyorské noviny Daily News tlačová agentúra DPA.
      

Išlo už o tretí tohtoročný incident porušenia bezpečnostných opatrení na vychýrenom Brooklynskom moste, ktorým sa zaoberali newyorské orgány. Dňa 22. júla vyliezli dvaja nemeckí umelci bez toho, aby ich niekto zbadal, na 84 metrov vysoké veže mosta a vyvesili z nich biele vlajky namiesto amerických zástav. Tajomné objavenie sa bielych vlajok na moste vyvolalo bezpečnostné obavy o dôslednosti stráženia významných objektov. Umelci, 37-ročná Mischa Leinkaufová a 35-ročný Matthias Wermke, opustili USA a o niekoľko týždňov nato informovali z Nemecka médiá, že svojím činom chceli osláviť "krásu verejného priestoru".
      

A 24. augusta zadržala polícia ruského turistu Jaroslava Kolčina, ktorý vyliezol na jednu z mostových veží a podelil sa o svoj "selfie" - fotografický autoportrét s miestnym médiom. V októbri ho súd odsúdil k 92 hodinám verejnoprospešných prác.

 


      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies