Francúz Vaultier zlatý v snoubordkrose

NETKY.SK • 18 Február 2014, 09:39 • 2 min
Francúz Vaultier zlatý v snoubordkrose

ČERVENÁ POĽANA - Francúzsky snoubordista Pierre Vaultier získal na ZOH v Soči zlatú medailu v disciplíne snoubordkros. Striebro sa v utorňajšom finále ušlo Rusovi Nikolajovi Oljuninovi, bronz putuje do USA zásluhou Alexa Deibolda.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pretekárom počas utorňajších bojov o medaily komplikovalo situáciu mrholenie a tak sa viacerí nevyhli pádom. Najhoršie obišiel líder Svetového pohára Omar Visintin, ktorého po ťažkom páde v semifinále odniesli na nosidlách, rozsah jeho zranení zatiaľ nie je známy. Medzi najlepších sa nedostal ani majster sveta Alex Pullin, ktorý vypadol už vo štvrťfinále. Finále v Parku extrémnych športov v Roza Chutor sa nieslo najmä v znamení dramatického súboja Vaultiera s Oljuninom, záver však lepšie zvládol Francúz a pre svoju krajinu vybojoval prvé zlato v mužskom snoubordingu.

Finále v Parku extrémnych športov v Roza Chutor sa nieslo najmä v znamení dramatického súboja Vaultiera s Oljuninom, záver však lepšie zvládol Francúz a pre svoju krajinu vybojoval prvé zlato v mužskom snoubordingu.
      

"Vedel som, že proti Oljuninovi to bude náročné. Vôbec som nerozmýšľal nad tým, že by som mohol byť olympijským víťazom, mojím cieľom bolo vydať zo seba maximum. To, čo sa tu práve stalo, je neuveriteľné," uviedol spokojný víťaz. Podľa Oljunina je zlato v správnych rukách. "Vaultier je skvelý a určite si to zaslúžil. No nikdy mu to neodpustím," zavtipkoval domáci reprezentant. 
      

Snoubordkros bol pôvodne naplánovaný na pondelok, organizátori ho však pre nepriaznivé počasie museli preložiť o deň neskôr. Z dôvodu časovej tiesne zrušili kvalifikáciu a rovno zaradili vyraďovacie boje.

Výsledky - veľké finále:
1. Pierre Vaultier (Fr.), 2. Nikolaj Oljunin (Rus.), 3. Alex Deibold (USA), 4. Paul-Henri de le Rue (Fr.), 5. Stian Sivertzen (Nór.), 6. Luca Matteotti (Tal.)

malé finále:
1. Lucas Eguibar (Šp.), 2. Kevin Hill (Kan.), 3. Trevor Jacob (USA), 4. Hanno Douschan (Rak.)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies