Francúz utvoril v 105 rokoch svetový rekord!

NETKY.SK • 5 Január 2017, 09:15 • 2 min
Francúz utvoril v 105 rokoch svetový rekord!

PARÍŽ - Francúzsky cyklista Robert Marchand utvoril vo svojich 105 rokoch nový cyklistický rekord. Špeciálne pre neúnavného veterána vytvorili novú kategóriu "nad 105 rokov", v ktorej rodák z Amiens prešiel za jednu hodinu 22 kilometrov a 547 metrov.

slovakia

left justify in out

Marchand dokázal v nedávnej minulosti jazdiť ešte rýchlejšie, pred stredajším výkonom však varoval, že práve nie je v dobrej forme. "Nevšimol som si upozornenie, že mám už len posledných 10 minút. Nebyť toho, šiel by som rýchlejšie a môj čas by bol lepší. Teraz čakám na súpera," povedal športovec narodený 26. novembra 1911, ktorému jeho tréner v mladosti povedal, že na bicykli nikdy nič nedosiahne a mal by to rovno vzdať.

 

"Mohol byť rýchlejší, no urobil veľkú chybu. V uplynulom mesiaci prestal jesť mäso. Šokovali ho správy o tom, ako kruto sa so zvieratami zaobchádza," vysvetlila Marchandova lekárka Véronique Billatová.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona