Francúz Ogier ovládol Rely Austrálie, ale ešte neoslavuje

NETKY.SK • 15 September 2013, 09:41 • 2 min
Francúz Ogier ovládol Rely Austrálie, ale ešte neoslavuje

SYDNEY - Sébastien Ogier je suverénnym lídrom seriálu majstrovstiev sveta, ale na svoj prvý majstrovský titul si ešte musí počkať.

slovakia

left justify in out

Francúz Sébastien Ogier na Volkswagene Polo-R sa stal víťazom Rely Austrálie, desiateho podujatia seriálu svetového šampionátu v tomto automobilovom športe. Ogier dominoval v 17 z 22 rýchlostných skúšok a zvíťazil s náskokom 1:32 min pred Belgičanom Thierrym Neuvillom na Forde Fiesta. Tretí skončil Fín Mikko Hirvonen na Citroenen s odstupom vyše dvoch minút.

Ogier je aj suverénnym lídrom seriálu majstrovstiev sveta, ale na svoj prvý majstrovský titul si ešte musí počkať. Získal by ho vtedy, ak by v Austrálli skončil jeho prenasledovateľ Neuville na treťom alebo horšom mieste. Belgičan skončil druhý a to Francúzovi prekazilo oslavy. Takto si Ogier musí počkať na korunováciu do októbra na domáce cesty, keď sa v okolí Štrasburgu uskutočí Rely Francúzska (3.-6. 10.). Do konca šampionátu zostáva odjazdiť ešte tri podujatia MS.
Výsledky - Rely Austrálie (konečné poradie po 22. rýchlostnej skúške): 1. Sébastien Ogier (Fr.) Volkswagen Polo-R 3:19:55 h, 2. Thierry Neuville (Belg.) Ford Fiesta RS +1:32,1, 3. Mikko Hirvonen (Fín.) Citroën DS3 +2:02,1, 4. Jari-Matti Latvala (Fín.) Volkswagen Polo-R +2:57,4, 5.  Mads Östberg (Nór.) Ford Fiesta RS +3:17,2, 6. Andreas Mikkelsen (Nór.) Volkswagen Polo-R +3:37,6.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies