Francúz dokázal prežiť nemožné, máme pre vás fotky z jeho záchrany!

NETKY.SK • 4 August 2022, 12:29 • 2 min
Francúz dokázal prežiť nemožné, máme pre vás fotky z jeho záchrany!

LISABON - Francúz prežil 16 hodín na mori pomocou vzduchovej bubliny vo vnútri svojho člna po tom, ako sa s člnom prevrátil.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatdvaročný Francúz sa po druhý raz narodil. Na dvanásťmetrovom člne vyplával z portugalského hlavného mesta Lisabon. Keď sa čln prevrátil, stihol ešte vyslať z Atlantického oceánu núdzový signál. Španielska pobrežná stráž sa vydala mužovi na pomoc, more však bolo príliš rozbúrené na to, aby ho mohli zachrániť. Ten tak ostal uväznený v prevrátenom člne. 

 

Z domova: Milan Vetrák: Igor Matovič je najlepším ministrom. Čo odkázal prezidentke?

 

img

 

Pobrežná stráž mu pred odchodom pripevnila k člnu vztlakové balóny, aby zabránila aspoň potopeniu člna. Prežitie muža považovali potápači pobrežnej stráže „za nemožné." Napriek tomu sa v skorých ranných hodinách vydali na miesto nálezu člna. Dvaja potápači podplávali čln, aby zistili, či muž prežil. Našli ho živého, oblečeného v neoprénovom obleku a ponoreného po kolená vo vode. Muž potom skočil do mrazivej vody a preplával pod člnom smerom k člnu pobrežnej stráže.

 

Zo sveta: Zelenskyj: Je neprípustné, aby štáty Európskej únie chceli naďalej odoberať plyn z Moskvy!

 

img

 

Vicente Cobelo, člen špeciálneho operačného tímu pobrežnej stráže, uviedol, že námorník sa dostal do vody „z vlastnej iniciatívy." 

 

Záchranársky tím ho letecky previezol do nemocnice na kontrolu. Španielska spoločnosť pre námornú bezpečnosť a záchranu v tweete uviedla: „Každý zachránený život je našou najväčšou odmenou."

 

Prečítajte si aj: Viktor Orbán sa stretol s Donaldom Trumpom. O čom spolu hovorili?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies