Francúz Barguil: Mohli sme byť všetci mŕtvi...

NETKY.SK • 28 Január 2016, 13:41 • 2 min
Francúz Barguil: Mohli sme byť všetci mŕtvi...

ALICANTE - Francúzskemu cyklistovi v službách Giant-Alpecin Warrenovi Barguilovi až po niekoľkých dňoch úplne "docvaklo", k akej tragédii mohlo dôjsť vinou nezodpovednej vodičky počas tréningu jeho tímu v Španielsku.

slovakia

left justify in out

Ešte v sobotu počas sústredenia v španielskom mestečku Calp do neho a jeho piatich spolujazdcov vrazil v protismere automobil 73-ročnej Britky, ktorá zrejme zabudla, že nie je na Ostrovoch a na kontinente sa jazdí vpravo. V pondelok začala polícia v Alicante konanie voči vodičke za bezohľadnú jazdu.

 

"Boli sme šiesti a vracali sme sa do hotela. Potom sa stalo niečo, čo nikdy nepochopím. Jazdil som vpredu a auto v protismere začalo brzdiť až v momente tesne pred nárazom. Ja som šiel rýchlosťou 47 km/h, ona päťdesiatkou. Snažil som sa čo najviac vyhnúť doprava, ale nebol tam klasický okraj cesty, iba skaly. Popadali sme a zostali na ceste pomerne dlho. Iba jeden z nás sa úplne vyhol zrážke a jediný bol schopný zavolať záchranku. Bol to chaos," vyspovedal sa Barguil o niekoľko dní neskôr počas tlačovej konferencie v meste Hennebont v Bretónsku.

 


Podľa jeho slov najhoršie dopadli Američan Chad Haga a Nemec John Degenkolb, ktorí museli so zlomeninami podstúpiť operačné zákroky priamo v Španielsku. Najväčšia hviezda tímu Degenkolb takmer prišiel o časť ukazováka na ľavej ruke a podstúpil aj chirurgický zákrok tržnej rany na stehne a zlomenej ramennej kosti. S najväčšou pravdepodobnosťou nebude môcť obhajovať svoje víťazstvá na jarných monumentálnych klasikách Miláno - San Remo a Paríž - Roubaix.


Barguil tiež strávil sobotňajší večer v nemocnici, ale už v nedeľu bol schopný odcestovať domov do Francúzska. "Prvé dva-tri dni sme si navzájom robili žarty z toho, čo sa stalo. Až v utorok mi úplne došlo, že sme mali veľké šťastie. Keď som si uvedomil, že sme všetci mohli byť na mieste mŕtvi, mráz mi z toho behá po chrbte," dodal Barguil. Vo štvrtok sa tento 24-ročný ôsmy muž Vuelty 2014 podrobí chirurgickému zákroku na člnkovej kosti a šesť týždňov by mal oddychovať. Jeho účasť na jarných Ardénskych klasikách by nemala byť ohrozená.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies